lees hieronder wat tevreden klanten over Alchemilla zeggen…

Betrokken, geduldig en flexibel

Marian hebben wij als erg betrokken, geduldig en flexibel ervaren. Ze luisterde heel goed naar onze wensen en combineerde dat met haar kundigheid waardoor wij nu een hele mooie tuin hebben die helemaal bij ons aansluit. Zonder Marian waren wij nooit op deze indeling van onze tuin uitgekomen! – Casper en Mona

een tuinontwerper die ons aansprak

Op internet zochten we naar een tuinontwerper die ons aansprak. Veel ontwerpers vielen af, omdat die vooral stenen tuinen ontwierpen. Op de site van Marian Rappoldt zagen we groene tuinen en een mooie plantenkeuze. Dat sprak ons aan.

Marian heeft voor ons een tuinontwerp en een beplantingsplan gemaakt voor de voor- en achtertuin. Wow! De tuin is nog niet aangelegd, maar we zijn nu al ontzettend blij met wat zij heeft ontworpen. Wij wilden een groene tuin, in stijl passend bij het huis, stoere beplanting, veel verschillende soorten blad en kleuren groen, in elk jaargetijde interessant.
Als eerste verraste ze ons met het ontwerp. We hadden gedacht dat de vorm en de hoogteverschillen van onze tuin zo bepalend waren dat er maar 1 ontwerp uit kon komen. Zij liet zien dat er veel meer mogelijk was.
Toen ze even later het beplantingsplan liet zien, leek het wel of we naar vuurwerk keken. De planten op zichzelf waren al mooi (van veel planten hadden we nog nooit gehoord) en de combinaties maakte ze nog mooier. Het past ook goed in de stijl van het huis. Ze heeft goed geluisterd naar onze wensen en ze heeft alles met veel aandacht uitgekozen.

Naast dat ze mooi kan ontwerpen, is Marian ook een prettig persoon. Ze is rustig, luistert naar wat je mooi vindt, ze praat je niet naar de mond, neemt de tijd voor je en bovenal houdt ze van planten. Dat laatste klinkt gek, maar dat is niet altijd zo met tuinontwerpers.

We kunnen niet wachten tot het uitgevoerd is!

Wij zijn razend enthousiast over Marian Rappoldt en bevelen haar van harte aan. – Kristel Boekhorst

Een ontwerp waar alles in paste

Alweer 6 jaar geleden kochten wij een woning met een erg verwaarloosde tuin, waarin elk ontwerp verdwenen was. Drastisch ingrijpen was noodzakelijk, daarom gingen we op zoek naar iemand die ons kon helpen een nieuw ontwerp te maken. De website van Alchemilla sprak ons aan omdat we de indruk hadden dat hier met liefde werd gepraat over planten en stadstuinen.

Onze verwachting is helemaal uitgekomen. Marian Rappoldt besprak met ons wat we belangrijk vonden: ruimte voor kleine, geurende! planten en plantjes, en wel zo dat er in elk jaargetijde iets bloeit. Struiken, liefst ook geurend, en ook een grasveldje voor de kleinkinderen. Ooit zagen we een waterbol in Dedemsvaart bij Mien Ruys, en dat geklater vonden wij ook een fijn geluid. Een stukje moestuin voor manlief die altijd een grote moestuin had gehad. En die kweepeer, die overal met ons was meegereisd bij alle verhuizingen, ja, die zou er ook in moeten. Last but not least zou het ontwerp rekening moeten houden met de architectuur van het huis.

Het leek ons een onmogelijk pakket. Tot onze grote verrassing kwam Marian enige tijd later met een ontwerp waar alles in paste. En ze had ook nog bedacht dat een kleine kas voor bijvoorbeeld tomaten ook wel leuk zou zijn. De rechte lijnen van het ontwerp passen uitstekend bij de strakke lijnen van onze rechthoekige woning, en worden verzacht door de weelderige groei van borderplanten in zachte kleuren. Het hele jaar door is er iets te beleven. Zowel de voortuin als de achtertuin zijn een lust voor het oog! Wij zijn Marian dan ook dankbaar voor haar mooie ontwerp. – Sonja Fleminger

Goede mix van groen, spelen en een zitplekje in de zon

Na onze verbouwing wilden we ook de tuin volledig herinrichten. We zochten in onze niet al te grote stadstuin een goede mix tussen groen, speelmogelijkheden voor de kinderen en een zitplekje in de zon. Omdat we het in een keer goed wilden doen, vroegen we Marian om hulp. We zijn zeer tevreden over het resultaat. Het tuinplan is zeer praktisch en bevatte alle gewenste elementen. Marian stelde bijvoorbeeld een (stevige) pergola voor zodat hier omheen de druif kon groeien maar waar ook een schommel aan bevestigd kon worden. In alle fasen was het altijd mogelijk om in alle rust suggesties, wensen en ideeën te bespreken. – Karin Aalderink

Mini-paradijsjes dankzij Alchemilla

Elke dag – ‘s ochtends om kwart voor acht als ik de deur uitga – werp ik een blik op mijn groen-groene stadsvoortuin in de Professorenwijk. Ik voel een klein scheutje blijdschap. Genoeg om een hele dag op kantoor op te teren, tot ik ‘s avonds rond half zeven thuiskom.

In het voorjaar is de lange, smalle voortuin, laag en kaal, en vol bolletjes, en uitschietende varens. Dan, vanaf mei, schieten de struiken omhoog, en blijft de tuin hoog bloeien, met massa’s witte rozen en Annabelle’s, tot lang in de herfst. En natuurlijk staan er ook Alchemilla’s; hoe kan het anders? Ik houd van de vrouwenmantel, en Marians zaak heeft niet voor niets die naam.

En ook in de winter is er nog genoeg te genieten, aan prachtige buxusbollen en uitgedroogde bloempatronen.

Alweer acht jaar geleden heeft Marian Rappoldt mijn voor- en achtertuin ontworpen.
Het proces van het ontwerpen en uitzoeken van passende planten, was een genot op zich. Mijn achtertuintje is klein. Daar heeft ze toch plaats gevonden voor een vijvertje en een opgehoogde border, waardoor je met geopende keukendeuren aan de rand van de border kunt zitten, naast het zitje van tafel en stoeltjes, omzoomd door witte klimrozen.

Toen ik kortgeleden in een ander huis een nieuwe border mocht aanleggen – ditmaal een behoorlijk grote border – nodigde ik Marian weer uit. Opnieuw was het heerlijk om met haar spelenderwijs de mogelijkheden te bekijken. Dit keer heb ik mij laten verleiden tot struiken en grassoorten die ik niet kende. Toch liet Marian mij ook veel ruimte voor mijn eigen lievelingsplanten, zoals de roos Astrid Lindgren, en de ridderspoor. Ik kan niet wachten, tot de border tot volle groei en bloei komt. Bedankt, Marian, wat een feest! – Teresa Fogelberg