een tuinontwerper die ons aansprak

Op internet zochten we naar een tuinontwerper die ons aansprak. Veel ontwerpers vielen af, omdat die vooral stenen tuinen ontwierpen. Op de site van Marian Rappoldt zagen we groene tuinen en een mooie plantenkeuze. Dat sprak ons aan.

Marian heeft voor ons een tuinontwerp en een beplantingsplan gemaakt voor de voor- en achtertuin. Wow! De tuin is nog niet aangelegd, maar we zijn nu al ontzettend blij met wat zij heeft ontworpen. Wij wilden een groene tuin, in stijl passend bij het huis, stoere beplanting, veel verschillende soorten blad en kleuren groen, in elk jaargetijde interessant.
Als eerste verraste ze ons met het ontwerp. We hadden gedacht dat de vorm en de hoogteverschillen van onze tuin zo bepalend waren dat er maar 1 ontwerp uit kon komen. Zij liet zien dat er veel meer mogelijk was.
Toen ze even later het beplantingsplan liet zien, leek het wel of we naar vuurwerk keken. De planten op zichzelf waren al mooi (van veel planten hadden we nog nooit gehoord) en de combinaties maakte ze nog mooier. Het past ook goed in de stijl van het huis. Ze heeft goed geluisterd naar onze wensen en ze heeft alles met veel aandacht uitgekozen.

Naast dat ze mooi kan ontwerpen, is Marian ook een prettig persoon. Ze is rustig, luistert naar wat je mooi vindt, ze praat je niet naar de mond, neemt de tijd voor je en bovenal houdt ze van planten. Dat laatste klinkt gek, maar dat is niet altijd zo met tuinontwerpers.

We kunnen niet wachten tot het uitgevoerd is!

Wij zijn razend enthousiast over Marian Rappoldt en bevelen haar van harte aan. – Kristel Boekhorst