Een ontwerp waar alles in paste

Alweer 6 jaar geleden kochten wij een woning met een erg verwaarloosde tuin, waarin elk ontwerp verdwenen was. Drastisch ingrijpen was noodzakelijk, daarom gingen we op zoek naar iemand die ons kon helpen een nieuw ontwerp te maken. De website van Alchemilla sprak ons aan omdat we de indruk hadden dat hier met liefde werd gepraat over planten en stadstuinen.

Onze verwachting is helemaal uitgekomen. Marian Rappoldt besprak met ons wat we belangrijk vonden: ruimte voor kleine, geurende! planten en plantjes, en wel zo dat er in elk jaargetijde iets bloeit. Struiken, liefst ook geurend, en ook een grasveldje voor de kleinkinderen. Ooit zagen we een waterbol in Dedemsvaart bij Mien Ruys, en dat geklater vonden wij ook een fijn geluid. Een stukje moestuin voor manlief die altijd een grote moestuin had gehad. En die kweepeer, die overal met ons was meegereisd bij alle verhuizingen, ja, die zou er ook in moeten. Last but not least zou het ontwerp rekening moeten houden met de architectuur van het huis.

Het leek ons een onmogelijk pakket. Tot onze grote verrassing kwam Marian enige tijd later met een ontwerp waar alles in paste. En ze had ook nog bedacht dat een kleine kas voor bijvoorbeeld tomaten ook wel leuk zou zijn. De rechte lijnen van het ontwerp passen uitstekend bij de strakke lijnen van onze rechthoekige woning, en worden verzacht door de weelderige groei van borderplanten in zachte kleuren. Het hele jaar door is er iets te beleven. Zowel de voortuin als de achtertuin zijn een lust voor het oog! Wij zijn Marian dan ook dankbaar voor haar mooie ontwerp. – Sonja Fleminger